söndag 28 september 2008

lördag 27 september 2008

Golfer´s delight

Golflampan - ett måste för varje golfintresserad människa. Lägg särskilt märke till marmorfoten och den lilla golfbollen som kröner lampskärmen. Finns att köpa i en antikaffär på Hantverkargatan i Stockholm.

torsdag 25 september 2008

Freudianskt klotter

Jag pratade med en kollega på jobbet i dag samtidigt som jag klottrade lite i ett block. När jag såg vad jag klottrat vek jag genast ihop pappret och slängde det i pappersinsamlingen. Jag hoppades att min kollega eller nån annan inte sett vad jag klottrat. För det ser ut som nåt sorts argt, stort, hungrigt och hårigt kvinnligt könsorgan. Vart kom det i från? Och betyder det nåt?

onsdag 17 september 2008

Billström jämför asylsökande med brottslingar

Tobias Billström börjar bli något av min ofavoritminister. Först ville han neka papperslösa invandrare vård på samma premisser som oss andra. Sen i förra veckan skickade han ett nytt pressmeddelande där han skriver att fler av dem som fått avslag på sin asylansökan måste vända tillbaka dit de kom från. Därför lanserar regeringen vad de kallar ett återvändandepaket.

Det låter ju trevligt med ett paket. Andra trevliga formuleringar som osar unkenhet och noll empati i sammanhanget är "Sverige har en human flyktingpolitik (...) men för att även fortsättningsvis kunna ha en human flyktingpolitik krävs att respekten för fattade beslut stärks" och "(Regeringens satsningar) bidrar till att avvisnings- och utvisningsbeslut som verkställs med tvång genomförs på ett värdigt, säkert och effektivt sätt".

Redan har flera personer som Sverige avvisat blivit mördade vid återkomsten. Kul paket. Väldigt värdigt, säkert och effektivt. Det är lätt att prata när man är en blond svensk moderatman.

Det jag blir mest upprörd över i pressmeddelandet är ändå att Tobias Billström jämför asylsökande med brottslingar. Han skriver "Att inte återvända till hemlandet utan i stället gömma sig kan liknas vid att inte acceptera domar på andra rättsområden".

Nej Tobias Billström, det är inte att jämföra. Att söka asyl är inte brottsligt. Det är en mänsklig rättighet.

Läs pressmeddelandet på regeringens webbplats

Foto: Anna Molander.